Ingredienser

Grupp Chokladkaka
Ingrediens
KG
Weight (%)
Smör
0.375
19.7
Choklad (hackad)
0.350
18.3
Socker
0.250
13.1
Muscovodosocker
0.200
10.5
Glykos
0.050
2.6
Bagerivetemjöl
0.350
18.3
Ägg
0.300
15.7
Salt
0.007
0.4
American cola (6090)
0.017
0.9
Aromatic bakpulver
0.007
0.4
Total vikt: 1.906
Grupp Mousse för 20 kakor
Ingrediens
KG
Weight (%)
Yoghurt 10%
0.250
-
Vispgrädde
0.150
-
Havtornpuré
0.150
-
Fond Suisse
0.150
-
Vit choklad
0.100
-
Total vikt: 0.800

Metod

1. Smält smör och choklad tillsammans.
2. Blanda med resten av ingredienserna och blanda i 3 minuter med vinge.
3. Häll smeten i en 60*40 cm kapsel.
4. Baka av i 200°C i cirka 16 minuter.
5. Blanda yoghurt, grädde, havtornpuré och Fond Suisse i en bunke.
6. Vispa i 3 minuter och tillsätt långsamt smält vit choklad.
7. Fyll i silikonformar som är globformade.
8. Tryck ut cirklar av chokladkakan med en lite mindre diameter än globens botten.
9. Tryck ner en chokladbotten i varje glob. Botten ska inte synas. Frys.
10. Tryck försiktigt ut globerna ur formen och garnera.

Produkt som används

Ingredienser

Grupp Chokladkaka
Ingrediens
KG
Weight (%)
Smör
0.375
19.7
Choklad (hackad)
0.350
18.3
Socker
0.250
13.1
Muscovodosocker
0.200
10.5
Glykos
0.050
2.6
Bagerivetemjöl
0.350
18.3
Ägg
0.300
15.7
Salt
0.007
0.4
American cola (6090)
0.017
0.9
Aromatic bakpulver
0.007
0.4
Total vikt: 1.906
Grupp Mousse för 20 kakor
Ingrediens
KG
Weight (%)
Yoghurt 10%
0.250
-
Vispgrädde
0.150
-
Havtornpuré
0.150
-
Fond Suisse
0.150
-
Vit choklad
0.100
-
Total vikt: 0.800

Metod

1. Smält smör och choklad tillsammans.
2. Blanda med resten av ingredienserna och blanda i 3 minuter med vinge.
3. Häll smeten i en 60*40 cm kapsel.
4. Baka av i 200°C i cirka 16 minuter.
5. Blanda yoghurt, grädde, havtornpuré och Fond Suisse i en bunke.
6. Vispa i 3 minuter och tillsätt långsamt smält vit choklad.
7. Fyll i silikonformar som är globformade.
8. Tryck ut cirklar av chokladkakan med en lite mindre diameter än globens botten.
9. Tryck ner en chokladbotten i varje glob. Botten ska inte synas. Frys.
10. Tryck försiktigt ut globerna ur formen och garnera.

Kategori

Kategori

Konditori

Färdig produkt

Färdig produkt

Dessert

Please Rotate Your Device

Device

We require your device to be portrait in order to provide you with the best possible experience.